Coaching

Wij proberen bij personal coaching de persoon bewust te maken van zijn of haar eigen driehoek van werk, privé en de ik-persoon. Natuurlijk is de persoon altijd verantwoordelijk voor zijn of haar eigen ontwikkeling. Het feit dat iemand de stap neemt om coaching te accepteren, is meteen een bewijs van de wil om zich verder te ontwikkelen als mens. Die ontwikkeling zou moeten leiden tot groei in evenwicht. Het kan dus zijn dat ontwikkeling van één van de pijlers van de driehoek het geheel in evenwicht brengt, maar ook dat meerdere pijlers aangepakt moeten worden. Onze aanpak bestaat uit een eerste gesprek waarin de coachvraag wordt bepaald. Daarin stellen we samen vast of er voldoende ‘klik’ is tussen de persoon en de coach om het geheel een vervolg te geven. Dit vinden wij een essentiële voorwaarde. Afhankelijk van de situatie zal de aanpak grofweg de volgende elementen bevatten:

  • Verdieping van de coachvraag
  • Persoonlijke leerdoelstellingen bepalen
  • Situationele oefeningen vanuit praktijkervaringen van de persoon

Afhankelijk van de vraag wordt een traject uitgestippeld. In het algemeen zijn ongeveer 8 gesprekken voldoende voor een goed resultaat, waarbij de deelnemer inzicht heeft in hoe persoonlijke en professionele groei nagestreefd kan worden. De deelnemer leert om helder naar de (werk)omgeving te kijken en te vertrouwen op zijn of haar intuïtieve kwaliteiten.

Wij proberen bij teamcoaching de teamleden bewust te maken van de rol die zij in het team spelen en de impact die zij hebben op het team en het teamresultaat. Daarnaast is het inzicht krijgen in eigen kracht en talent en dat van het team een onderwerp waarop getraind wordt. Teams waarin het samenwerken klopt, functioneren beter. Eigen en gezamenlijke verantwoordelijkheid nemen is cruciaal voor het teamresultaat. Daarnaast wordt gecoacht op onderling feedback geven en ontvangen. Laat ons u helpen het team tot een echt TogetherEachAchievesMore te laten groeien.

De e-coachingtool is ondersteunend bij het coachen. Het is in samenwerking met en wordt beheerd door Hyphen B.V. Het Testcenter wordt beheerd door Drs. Liesbeth Heuts van Hyphen B.V. Zij is geregistreerd Arbeid-en Organisatiepsycholoog NIP www.hyphen.nl